fredag 9 september 2016

Råsaftcentrifug

Ett bra sätt att få i sig vitaminer är att dricka juicer. I råsaftcentrifugen kan du lägga i både frukt och grönsaker, här med apelsin, lime, morot och ingefära

torsdag 8 september 2016

En dag vid havet

Härligt att komma ut till havet efter jag legat förkyld i några dagar.


Dottern

söndag 4 september 2016

Nypon


Nypon innehåller bl.a. C-vitamin, aminosyra, A-vit, E-vit, järn, magnesium, kalium, zink och kisel.

Nypon innehåller en hög halt av C-vitamin vilket är en antioxidant som stärker immunförsvaret och hjälper cellerna att försvara sig mot fria radikaler.
Den är lika effektiv mot urinvägsinflammation som tranbär. Nypon har en antiinflammatorisk effekt och sägs kunna lindra led- och muskelvärk.
Nypon reglerar matsmältning , stärker hud och slemhinnor, motverkar lågt blodtryck, reglerar vätskebalansen, ger bättre motståndskraft och gör dig piggare.

Nyponpulver i en ansiktsmask ger huden en riktig uppfräschning och massa lyster och ger huden massor med vitaminer.

Plocka hela och fina nypon som du delar och tar ur fröna. Torka sedan i ugnen i 40-50 grader utspridda på ett bakplåtspapper, lämna ugnsluckan lite öppen så att fukten kan dunsta (om du inte har varmluftsugn). Torka tills de är helt torra, brukar ta några timmar och lämna sedan på eftervärme. Har du en kraftig mixer kan du mixa nyponen till ett pulver.

Dosering- 1-3 msk pulver dagligen.
 

En av mina favorit platser.



Älskar att vara ute i naturen.

torsdag 1 september 2016

Erbjudande


EkoLiva fyller 1år

Ett helt år har redan passerat. Ett fantastiskt år har det varit och jag har haft äran att få träffa så många härliga personer under detta år. Ser framemot kommande år och att få utveckla de idéer som ligger på lager och väntar.  Kram